Co oczy widziały
do czego podlaczony jest sterownik w pompie VP44
do czego słuzy Wii Brick Blocker 1.3
do czego służy Miniport WAN PPPOE Download
Do czego uprawnia orzeczenie o niepełnosprawności

Co oczy widziały

Temat: Ocet balsamiczny
Cleo, właśnie wróciłam z Auchan i kupiłam ocet balsamiczny, ale dostałam tylko jakiś taki "Antique". Ale dzięki za dobre chęci. Marghe, u nas w Bomi też są, ale właśnie problem polegał ... głowie. Szukałam czegoś, czego tak naprawdę nie ma. Następnym razem nie będę jeździła po Auchanach w poszukiwaniu, tylko spacerkiem wybiorę się do Bomi. I już. Teraz będę degustować. Do sałatek też można ocet balsamiczny dodawać? A można łączyć go z oliwą z oliwek?
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=4831



Temat: Nigella - deser z truskawkami i bezami
Ano.. mam prośbę. Poszukuję dokładnego przepisu na deser który Nigella proponowała w swoim programie "Nigella expressowo" czy jakoś tak Był z truskawek, ubitej kremówki, bezów i czego jeszcze???? Taki krem nakładany do pucharków.. Może ktoś oglądał i zapisał??? Dzięki... Coś majaczy mi się że do truskawek lała ocet balsamiczny, a deser miał nazwę związaną z jakąś szkołą dla chłopców?????????
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=52822


Temat: Ocet - zastosowanie
czytam przepisy ...i czesto sa wymieniane rozne octy , poszlam do sklepu i nie wiedzialam jaki wziac , bo do czego (oprocz danej jednej potrawy ) mozna go wykorzystac???? Czy moglby mi ktos napisac jaki ocet i do czego?? ocet winny ocet balsamiczny, estraganowy, winny, ocet slodowy,jablkowy,jakis czerwony,ryzowy
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=4171


Temat: Chleb z San Francisco
Bardzo dobry chlebek. Ale po małych modyfikacjach moich jest tym, czego szukałam. Dodaję mąkę pszenną, razową i trochę żytniej, zarodki pszenne, zdecydowanie więcej soli, bo płaska łyżka. Robiłam z octem balsamicznym, ale mi się skończył, a ponieważ jest strasznie drogi, spróbowałam dać ocet jabłkowy i z tym octem smakuje nam lepiej (daję ok. 3 łyżki). Piekę hurtowo i mrożę, bo strasznie szybko...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=8154


Temat: Gotowanie przy ekranie
No i ciasta. Moje popisowe to marchwiak i ciasto czekoladowo-cukiniowe. Fantastyczna sprawa, tylko że nie można mówić facetom z czego to jest, zanim nie spróbują Quod erat demonstrandum Marchwiak, ciasto czekoladowo ... Najbardziej uwielbiam sałatki, byle również nieskomplikowane. Ulubiona to "przytargana" z urlopu - Caprese: Składniki: mozarella 30 dag pomidory 6 szt bazylia 2 gałązki ocet balsamiczny 3 łyżki sól 1 szczypta pieprz...
Źródło: shadow.zaginiona-biblioteka.pl/viewtopic.php?t=76


Temat: Czy da się zrobić chleb bezglutenowy na zakwasie?
... mąki co 3 , tylko po dwóch razach dodania mąki już nie dodawaj bo za dużo zakwasu Ci wyjdzie, jedynie wody 100 ml. W razie czego pisz o szczegóły, będę tłumaczyc...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=2300


Temat: SPOTKANIE W WARSZAWIE 04.11.2009R.
A tak wracjąc do tematu Caprese zastanawiam się czego sie spodziewaliście ... jak świat światem od zawsze Caprese to nic innego niż plastry pomidorów przekladane plastrami mozzareli przystrojone listakmi bazylii. Domyślam się, że to zilone posiekaneto wlasnie bazylia a rodzaj restauracji niestety definiuje jej formę . Podejrzewam też, że oliwa, ocet balsamiczny i pieprz stały na stole więc ... o co kaman...
Źródło: smartklub1.nazwa.pl/viewtopic.php?t=339


Temat: Nigella - deser z truskawkami i bezami
wywoł zarówno u mnie jak i u dzieci odruch zwrotny więc po dodaniu odrobiny balsamicznego skropiłam owoce sokiem z limonki. Całość wyszła super , ale dla mnii jakby nieco za tłusta ... niemal doskonale, ale... brak mi jakiegoś drobnego szlifu, czegoś przełamującego słodycz deseru. Być może brak octu balsamicznego się tu kłania, ale zastanawiam się czy nie da się tego obejść inaczej. Na przykład posypując truskawki odrobiną pieprzu zielonego lub czarnego, albo dodając nieco świeżej mięty? Gdzieś widziałam przepis z takim połączeniem, ale nie pamiętam gdzie i do czego... Macie jakieś doswiadczenia w pieprzeniu lub mięceniu tryskawek A może ja mam jakiś byle jaki ocet balsamiczny i inne nie mają tej charakterystycznej ostrej octowej woni? Zaznaczam ,ze to jest rozważanie na pziomie doskonalosć absolutna czy...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=52822


Temat: Potrawy Wielkanocne.
... ziemniaka (kupione tylko do usmazenia ). A rano moze mozarella + pomidory i swieza bazylia. Jak widac BARDZO TRADYCYJNIE BEDZIE . Najwazniejsze, ze bedzie Swieconka!! I oby swieta byly ZDROWE! Czego...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=5008


Temat: przetwory- dziwne pytanie + przepis na paprykę
... baba), że mieszkam tak daleko od Cię - mieszkając bliżej miałabym częstszy kontakt z Tobą, może czegoś bym się nauczyła? Czego? Ano np tego lekko ironizującego podejścia do życia. Logiki, nawet...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=3961


Temat: OCET
A jak tak jeszcze nieśmiało w sprawie tego octu spirytusowego ... :frown: Ocet - wodny roztwór kwasu octowego o charakterystycznym ostrym zapachu i kwaśnym smaku, zwykle 6-procentowy lub 10-procentowy. Powstaje w wyniku fermentacji octowej alkoholu. Stosowany jako przyprawa zakwaszająca. Spożywany w nadmiarze jest szkodliwy, w niewielkich ilościach pobudza apetyt i sprzyja lepszemu trawieniu ciężkostrawnych potraw. Rozróżniamy ocet spirytusowy - powstający w wyniku fermentacji spirytusu (po rozcieńczeniu do odpowiedniego stężenia), oraz ocet winny - powstający w wyniku fermentacji wina. Ocet winny, w zależności od tego, z jakiego powstał wina może być biały lub czerwony. Bardzo znany jest ocet balsamiczny produkowany w okolicach Modeny we Włoszech, o wyjątkowo intensywnym winnym zapachu i łagodnym smaku. Często stosowane są octy produkowane z win i moszczów owocowych (np. ocet ... macerowanie w surowym occie ziół, przypraw, warzyw lub owoców takich jak bazylia, tymianek, rozmaryn, różne rodzaje pieprzu, czosnek, cytryna, orzechy itp. W kuchni japońskiej popularny i bardzo często używany jest ocet ryżowy, produkowany z gorszych gatunków sake, o przyjemnym zapachu i nieco słodkawym smaku. Ocet może być istotnym składnikiem sosów (zwłaszcza zimnych, np. większości majonezów, tradycyjnego vinaigrette itp.). Jest też najważniejszym składnikiem ... przed smażeniem, a zwłaszcza pieczeniem. Ze względu na niską cenę i łatwą dostępność, ocet spirytusowy bywa do dziś powszechnie używany w gospodarstwie domowym jako podręczny środek czyszczący, dezynfekujący i odkamieniający oraz jako składnik w wielu tradycyjnych przepisach na domowe odplamiacze, kosmetyki, a nawet lekarstwa. Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/Ocet" no to dalej o spirytusie czytamy...... Spirytus rektyfikowany - wodny roztwór alkoholu etylowego o zawartości alkoholu ... rum, starka, śliwowica, whisky, winiak. Można do niego zaliczyć także bimber. A z czego zacier ? Zacier - mieszanina cukru, wody i drożdży, poddana fermentacji, służy do otrzymywania spirytusu. Powszechnie utożsamiana ... fermentacyjną z surowców skrobiowych (np. ziemniaki, zboże) lub innych, np. cukrowych. i TO MNIE TROCHĘ NIEPOKOI.... Ale generalnie to mnie się wydaje ,że ocet spirytusowy to raczej z ziemniakow u nas....
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=29





Wszelkie Prawa Zastrzeżone! Co oczy widziały Design by SZABLONY.maniak.pl.